Gönderen Konu: Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel anma çalışması  (Okunma sayısı 338 defa)

0 Üye ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi TA3X

• Sistem Yöneticisi
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 64
  • İsim Soyisim: Nuri Boylu
Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel'i anma çalışması;
TC3CT
Bilgi:

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Başlangıç Tarihi: 04.06.2025
Bitiş Tarihi       : 02.08.2025

Bilgi ve log yükleme :

Mod:
Bütün modlarda
Band : Bütün bandlarda
Grid Square : KM38NK
73

Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=7219.0
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2025, 11:06:28 Gönderen: TA3X »
Nankörlere yakın durma,iyilikve öğütlerin kaybolur

Çevrimdışı TA2OM - 3C3CA

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 36
  • Radyo Amatörleri
  • İsim Soyisim: Ersoy Yılmaz
Ynt: Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel anma çalışması
« Yanıtla #1 : 26 Mayıs 2025, 14:24:50 »
Küçük bir katkı, alıntı:

Cengiz Topel (2 Eylül 1934, İzmit - 8 Ağustos 1964, Lefkoşa), Türk pilot yüzbaşıdır. Vikisöz'de Cengiz Topel ile ilgili sözleri bulabilirsiniz. 1964 yılında Kıbrıs'ın Erenköy bölgesine yapılan hava operasyonunda ölen Topel, Türk Hava Kuvvetleri'nin Cumhuriyet tarihindeki ilk savaş kaybıdır.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimiçi TA2EI

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Bu Mesajı : 25
  • İsim Soyisim: Recep Aydın Güleç
« Yanıtla #2 : 27 Mayıs 2025, 11:32:13 »
Değerli amatörler,
Bir "anma" etkinliği düzenlemeniz, bunu Türkiye için canını veren birisi için yapmanız çok güzel bir hareket; bunun için sizleri kutluyorum. Ama bir iki hususta "eleştirel katkı" vermek istiyorum:
1) İletide yeralan Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap internet sayfasına girdim. İngilizce bir sayfa. Uluslararası etkinlikleri düşündüümüzde İngilizce olması doğru ama sayfada bir de Türkçe seçeneği olsa, İngilizce bilmeyen amatörler de faydalanabilse.. (Neredeyse hiç İngilizce bilmeyen ama pek çoğumuzdan çok daha iyi amatör telsizci olan amatörler tanıdım.)
Sayfa İngilizce ama Pota ve Cota menülerinin altında "pota nedir" ve "cota nedir" yazıları Türkçe.
2) Yine iletide yeralan Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap adresine girdim. QRZ.COM uluslararası bir site olmasına rağmen bu defa Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap adresindeki "TA3CT" sekmesi tamamen Türkçe. Buradaki bilgiler Türkçenin yanında  İngilizce olarak da verilse daha iyi olmaz mı?
Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Çevrimiçi TA3X

• Sistem Yöneticisi
  • Sitenin Sahibi
  • *
« Yanıtla #3 : 28 Mayıs 2025, 23:21:25 »
Teşekkür ederiz. Küçük bir düzenleme tekrar yapılacaktır.

Küçük bir katkı, alıntı:

Cengiz Topel (2 Eylül 1934, İzmit - 8 Ağustos 1964, Lefkoşa), Türk pilot yüzbaşıdır. Vikisöz'de Cengiz Topel ile ilgili sözleri bulabilirsiniz. 1964 yılında Kıbrıs'ın Erenköy bölgesine yapılan hava operasyonunda ölen Topel, Türk Hava Kuvvetleri'nin Cumhuriyet tarihindeki ilk savaş kaybıdır.

Küçük bir katkı, alıntı:

Çevrimiçi TA3X

• Sistem Yöneticisi
  • Sitenin Sahibi
  • *
« Yanıtla #4 : 28 Mayıs 2025, 23:23:49 »
Merhaba,
yeni düzenleme tekrar yapılacaktır. Bu sadece başlangıç için kısa bir bilgi paylaşımı olarak görebilirsiniz.
teşekkür ederiz.

Değerli amatörler,
Bir "anma" etkinliği düzenlemeniz, bunu Türkiye için canını veren birisi için yapmanız çok güzel bir hareket; bunun için sizleri kutluyorum. Ama bir iki hususta "eleştirel katkı" vermek istiyorum:
1) İletide yeralan Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap internet sayfasına girdim. İngilizce bir sayfa. Uluslararası etkinlikleri düşündüümüzde İngilizce olması doğru ama sayfada bir de Türkçe seçeneği olsa, İngilizce bilmeyen amatörler de faydalanabilse.. (Neredeyse hiç İngilizce bilmeyen ama pek çoğumuzdan çok daha iyi amatör telsizci olan amatörler tanıdım.)
Sayfa İngilizce ama Pota ve Cota menülerinin altında "pota nedir" ve "cota nedir" yazıları Türkçe.
2) Yine iletide yeralan Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap adresine girdim. QRZ.COM uluslararası bir site olmasına rağmen bu defa Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap adresindeki "TA3CT" sekmesi tamamen Türkçe. Buradaki bilgiler Türkçenin yanında  İngilizce olarak da verilse daha iyi olmaz mı?
Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş reddit Paylaş twitter

thumbup
ON ÜÇ ŞEHİT OLDUK VATAN SAĞ OLSUN

Başlatan ORHAN AFACAN

0 Yanıt
2221 Gösterim
Son İleti 16 Haziran 2016, 13:59:10
Gönderen: ORHAN AFACAN
xx
KEGM' NİN ŞEHİT VE GAZİ DUL VE YETİMLERİ HK.

Başlatan TA2ANS

1 Yanıt
3255 Gösterim
Son İleti 02 Mart 2011, 22:49:37
Gönderen: TA3V
xx
ÇANAKKALE SAVAŞLARI 101.YILI ANMA ETKİNLİKLERİ..

Başlatan TA3X

18 Yanıt
8835 Gösterim
Son İleti 26 Ağustos 2016, 11:30:28
Gönderen: TA3ST
xx
SİVİL SAVUNMA GÜNÜ VE DEPREM HAFTASI ANMA ETKİNLİĞİ - TC35AFAD

Başlatan TA3GD

1 Yanıt
2492 Gösterim
Son İleti 01 Mart 2016, 09:44:47
Gönderen: TA3GD