Sencer bey, kötü bir soru olarak algılanacağını tahmin ettiğim için yazmıştım, aynen düşündüğüm gibi algılanmış. Yapacak bir şey yok, zira başka nasıl sorayım bilemedim...
Sizin kaç watt çıktığınız, anteninizden ne çıktığı benim hiç umurumda değil. Zaten yarışmalar tamamen dürüstlük ilkesi üzerine kurulu. Sizi denetleyecek kimse yok, teknik olarak da mümkün değil. Ben qrp beyan edip, 30w çıksam kimi kandırmış olacağım ? Benim demek istediğim müsade edilenden %40 fazla çıkış yapmak serbest midir ? Yani qrp lerde böyle bir kural esnekliği varmı bunu cidden soruyorum. Bunu yarışma komitesine yazsanız, ben 5w değil, yaesu kayıplar için bana +2w vermiş, bende bunu yarışmada kullandım, wattmetremde 7w çıkış gücü görerek yarıştım deseniz, onlar ne diyorlar bu duruma sadece onu merak ettim. Tekrar beni yanlış anladığınızı üstüne basarak tekrar ediyorum, lütfen acıtasyon yapıp amatörlük böyle baltalanıyor vs. muhabbetine girmeyelim.
Bu durumda Low power olarak 100w olarak yarışan biriside gayet rahatlıkla 140w ile yarışıp, kayıp+kazançsız çıkışı 100w yapayım diyebilir öyleyse. Sonuçta yarışma bu, aynı üniversite sınavı gibi Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap +1w bile belki 1 qso fazla yapmanızı sağlayabilir.
Son cümlenizede çok kırıldım, kendinizi yererek, boşuna sert bir yanıt yazmışsınız.
Gelecek yarışmalarda da başarılarınızın devamını dilerim.
73