Gönderen Konu: KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soruları-Cevapları 61-70  (Okunma sayısı 9209 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    Çevrimdışı TA3DP

  • Mevzuat Uzmanı
  • Sistem Yöneticisi
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 55
  • İleti: 216
  • ta3dp@hotmail.com
  • İsim Soyisim: Ramazan KURTÇU
61) Yasa ve yönetmeliklere uygun olarak sağlanan her türlü haberleşme hizmetini engelleyen, haberleşmede kesinti doğuran veya kalitelerini bozan her türlü yayın veya elektromanyetik etkiye ne denir?

a) Distorsiyon
b) Emisyon
c) Enterferans
d) Vibrasyon


Cevap: C
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
62) Amatör Telsizcilik sınavı, aşağıdaki konulardan hangisini kapsamaz?

a) Telsiz alıcı devreleri
b) Q kodlarının anlam ve kullanımlarını
c) Telsiz telefon ücret hesaplaması
d) Telsiz işletme kuralları


Cevap: C
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
63) Erzincan’da deprem afeti sırasında kurulan bir istasyonda hangi çağrı işareti kullanılmaz?

a) TA9EQ
b) TA7EQ
c) TA7KA
d) YM7EQ


Cevap: A (Bölge numarası dikkate alındığında.)

IARU Emergency Communications kuralları ve Amatör Telsizcilik Sınav ve Belgelendirme Yönetmeliği usul ve esaslarına göre sorunun; “Erzincan’da deprem afeti sırasında kurulan hangi çağrı işaretli istasyon öncelikli afet haberleşmesi hakkında sahiptir?” şeklinde sorulması ve cevabın “D” şıkkının olması daha uygun olacaktır.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
64) Geçici olarak Almanya’dan ülkemize gelen ve Antalya’da telsiz haberleşmesi yapmak isteyen DL5YCQ çağrı işaretli A sınıfı bir amatör telsizci, haberleşmesinde hangi çağrı işaretini kullanır?

a) DL5YCQ / TA4
b) TA4 / DL5YCQ
c) TA4YCQ
d) YM4 / DL5YCQ


Cevap: B
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
65) ITU tarafından Türkiye’ye tahsis edilmiş ve amatör telsiz haberleşmesinde kullanılan
çağrı işareti ön ekleri aşağıdakilerden hangisidir?

a) TC - TR – YL
b) TR - YL - TC
c) YM - TA - TB - TC
d) TU - YL – TR

Cevap: C
Amatör Tel.Sın.ve Bel.Yönt. Madde: 6/2
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
66) 10450 - 10452 Mhz frekans band aralığını kullanma müsaadesi, hangi amatör telsizcilik belgesine verilmiştir?

a) A sınıfı
b) B sınıfı
c) A ve B sınıfı
d) Hiçbiri


Cevap: C

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
67) Bir Amatör Telsiz İstasyonunda aşağıdaki faaliyetlerden hangisini yapılabilir?

a) Amatör Telsiz İstasyonu vasıtasıyla müzik yayını yapılması
b) Radyo ve Televizyon yayınlarının doğrudan veya banttan yayınlanması
c) Olağanüstü hallerde yanlış veya yanıltıcı yayın yapılması
d) Amatör Telsiz Haberleşmesi


Cevap: D
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
68) B sınıfı amatör telsizciler bir A sınıfı amatör telsizciye ait istasyonunda ve nezaretinde:

a) Sadece kendilerine tahsisli frekanslarda çalışma yapabilirler
b) Tüm amatör frekanslarda çalışma yapabilirler
c) 3520 -3610 Khz ve 21090 - 21150 Khz de çalışma yapabilirler
d) 100 W çıkış gücünü aşmamak kaydıyla çalışma yapabilirler


Cevap: B
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
69) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, amatör telsizcilik sınavında sınav görevlileri tarafından kopya çektiği tespit edilenlerin sınav kâğıtları iptal edilir. Kopya çekenler ne zaman tekrar sınava girebilir?

a) 1 sınav dönemi sonra
b) 2 sınav dönemi sonra
c) 3 sınav dönemi sonra
d) 1 yıl sonra


Cevap: A
Amatör Tel.Sın.ve Bel.Yönt. Madde: 6/2
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
70) AMPR aşağıdakilerden hangisini ifade eder?

a) Amatör Paket Radyo Sistemini
b) Uluslararası Telsiz Birliğini
c) Hızlı Taramalı Televizyon Sistemini
d) Yavaş Taramalı Televizyon Sistemini


Cevap: A
AMPR : Amateur Packet Radio / Amatör Paket Radyo Sistemi / Amateur Packet Radio Network

Hazırlayan:
TA3DP RAMAZAN KURTÇU


Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/kanun+yonetmelik/kegm+ab+sinifi+ulusal+ve+uluslararasi+duzenleme+sinav+sorularicevaplari+6170-t1841.0.html
İlgi bilgi,kültürlü bilgi güçtür.

    Çevrimdışı TA3DN

  • Sistem Yöneticisi
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 48
  • İleti: 1452
  • İsim Soyisim: Bülent Yalçın

Eline sağlık Ramazan ağabey.Böylece soru bankamızın büyük çoğunluğu tamamlandı. Teşekkürler....

    hayalelf
  • Ziyaretçi
Merhaba,
64.Soruda bir çelişki varmı?
Genelde anonslarda önce çağrı işareti örnek: TA2BBBB/ mobil veya portable oluyorsa yurt dışından birisi gelince  neden yer  değişiyor...
Neden DL5YCQ / TA4   değilde   TA4/DL5YCQ
Garip geldi
 


    Çevrimdışı TA3DP

  • Mevzuat Uzmanı
  • Sistem Yöneticisi
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 55
  • İleti: 216
  • ta3dp@hotmail.com
  • İsim Soyisim: Ramazan KURTÇU
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Merhaba,
64.Soruda bir çelişki varmı?
Genelde anonslarda önce çağrı işareti örnek: TA2BBBB/ mobil veya portable oluyorsa yurt dışından birisi gelince  neden yer  değişiyor...
Neden DL5YCQ / TA4   değilde   TA4/DL5YCQ
Garip geldi
 



Merhaba,
64. sorunun sorulmasında ve cevaplanmasında herhangi bir çelişki yoktur.
Bir amatör telsizci başka bir ülkede üç aydan daha az süreyle veya deniz veya kara mobil amatör telsizcilik faaliyetinde çağrı işaretini, o ülke ve bölge numarası kesme'den sonra (/) (slash/slaş) söylemek zorundadır.
Mobil veya portable ise, kendi çağrı işaretinden sonra ikinci bir kesme ile bu durumunu belirtir.
Bir ülke çağrı işareti, bir amatör çağrı işaretinden sonra gelemez. Çünkü ülke amatör telsizcinin kapsamında değil, amatör telsizci ülkenin, bölgenin kapsamındadır.
Türkiye'li bir amatör telsizciğinin çağrı işaretinin ön ek+bölge numarası+son ek oluşumunu incelemekten başlarsanız 64. soru ve cevabı size garip gelmeyecektir.

Selamlar.


Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş reddit Paylaş twitter

xx
KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soruları-Cevapları 31-45

Başlatan TA3DP

4 Yanıt
10261 Gösterim
Son İleti 25 Ekim 2018, 15:55:32
Gönderen: TA2NC
xx
KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soruları-Cevapları 1-15

Başlatan TA3DP

4 Yanıt
9571 Gösterim
Son İleti 20 Ağustos 2011, 14:50:02
Gönderen: hayalelf
xx
KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soruları-Cevapları 46-60

Başlatan TA3DP

0 Yanıt
5007 Gösterim
Son İleti 20 Ağustos 2011, 02:22:44
Gönderen: TA3DP
xx
KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soruları-Cevapları 16-30

Başlatan TA3DP

0 Yanıt
5055 Gösterim
Son İleti 20 Ağustos 2011, 01:16:55
Gönderen: TA3DP
clip
KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soru-Cevap 1-70 pdf

Başlatan TA3CY

11 Yanıt
22608 Gösterim
Son İleti 29 Kasım 2011, 12:21:44
Gönderen: ta2jm