Gönderen Konu: KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soruları-Cevapları 46-60  (Okunma sayısı 4214 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    Çevrimdışı TA3DP

  • Mevzuat Uzmanı
  • Sistem Yöneticisi
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 55
  • İleti: 210
  • ta3dp@hotmail.com
  • İsim Soyisim: Ramazan KURTÇU
46) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, yabancılara geçici olarak tahsis edilen çağrı işaretinin
süresi ne kadardır?

a) 3 ay
b) 6 ay
c) Belge süresi kadar
d) 9 ay

Cevap: C
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
47) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, Amatör Telsizcilik Belgesinin süresinin dolması
halinde yenilenmesi sırasında T.C. vatandaşlarından hangi belge istenmez?

a) Süresi dolan belgenin aslı
b) Fotoğraf
c) Yenileme ücretinin ödendiğine dair belge aslı
d) Oturma belgesi


Cevap: D
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
48) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, SWL belgesinin süresi ne kadardır?

a) 3 yıl
b) 5 yıl
c) 10 yıl
d) Süresiz


Cevap: D
Amatör Tel.Sın.ve Bel.Yönt. Madde: 22/1
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
49) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, SWL belgesi almak isteyenlere düzenlenecek olan çağrı işaretinde, bölge numarasından sonra hangi numara verilir?

a) 2 rakamlı sıra numarası
b) 3 rakamlı sıra numarası
c) Bulunduğu ilin trafik kodu numarası
d) Hiçbiri


Cevap: C

Amatör Tel.Sın.ve Bel.Yönt. Madde: 22/2
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
50) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, Amatör Telsizcilik Haberleşmesinde aşağıdakilerden
hangisi yasaklanan uygulamalardan değildir?

a) Amatör Telsiz İstasyonunun herhangi bir maddi çıkar, vaat veya bir bedel karşılığı kullanılması
b) Amatörlere ayrılan frekans bandlarında radyo ve televizyon yayınlarının yapılması
c) Üçüncü şahıs mesajların para, ücret, veya maddi çıkar karşılığında aktarılması
d) İşletme kurallarına uyulması


Cevap: D
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
51) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, Amatör Telsizcilik Haberleşmesinde Çağrı işareti
hangi durumlarda iptal edilmez?

a) Organizasyonların feshi
b) Amatör Telsizcilik Haberleşmesine ilişkin usul ve esaslarda belirtilen aykırı davranışların tespiti halinde
c) Türk ceza kanununun 216. maddesinde yazılı halkı, sınıf, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek suçlarından mahkûm olanlar
d) Amatör Telsizcinin ölümü veya vesayet altına alınması

 
Cevap: D
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
52) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, yönetmeliğin yayımı tarihinden önce alınmış ve geçerlilik süresi dolduğu halde yenilenmeyen amatör telsizcilik belgelerinin, yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren kaç ay içinde yenilenmesi zorunludur?

a) 3 ay
b) 6 ay
c) 9 ay
d) 12 ay


Cevap: ?

Amatör Telsizcilik Sınav ve Belgelendirme Yönetmeliği’nin Geçici Madde: 1/2'sinde, 20 Şubat 2011 tarih, 27482 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yönetmelikle yapılan değişiklik sonucu, bu soru ve cevapları geçersiz olmuştur.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
53) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, yönetmeliğin yayım tarihinden önce tahsis edilmiş ve
yönetmelik kapsamındaki düzenlemelere uygun olmayan çağrı işaretlerinin, kaç ay içinde yönetmeliğe uygun hale getirilmesi zorunludur?

a) 3 ay
b) 6 ay
c) 9 ay
d) 12 ay


Cevap: ?

Amatör Telsizcilik Sınav ve Belgelendirme Yönetmeliği’nin Geçici Madde: 2/1'inde, 20 Şubat 2011 tarih, 27482 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yönetmelikle yapılan değişiklik sonucu, bu soru ve cevapları geçersiz olmuştur.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
54) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, Amatör Telsiz çağrı işaretinde yer alan bölge numaralarından AMASYA ilimiz kaçıncı bölgede yer alır?
 
a) 4
b) 5
c) 6
d) 7


Cevap: C
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
55) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, YM1KABC olarak tanımlanan çağrı işareti hangi
organizasyona verilir?

a) Afet ve Acil Durum haberleşmesinde görev alan kuruluşa
b) Amatör Telsiz Derneklerine
c) Eğitim ve Öğretim Kurumlarına
d) İzcilik Kuruluşlarına


Cevap: B
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
56) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, YM2SABC olarak tanımlanan çağrı işareti hangi
organizasyona verilir?

a) Eğitim ve Öğretim Kurumlarına
b) Araştırma Kurumlarına
c) İzcilik Kuruluşlarına
d) Afet ve Acil Durum haberleşmesinde görev alanlara


Cevap: C
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
57) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, Amatör Telsizcilik sınavları yılda en az kaç kez yapılır?

a) 1 kez
b) 2 kez
c) 3 kez
d) 4 kez


Cevap: B
Amatör Tel.Sın.ve Bel.Yönt. Madde: 11/1
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
58) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, Amatör Telsizcilik Belgesi kaç yılda bir yenilenir?

a) 5 yıl
b) 10 yıl
c) 3 yıl
d) Süresiz


Cevap: B

Amatör Tel.Sın.ve Bel.Yönt. Madde: 19/3
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
59) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, aşağıdakilerden hangileri Amatör Telsizci olamazlar?

a) Devlet memurları
b) Silahlı Kuvvetler personeli
c) 12 yaşından küçük ve kamu hizmetlerinden yasaklı olanlar
d) Telsiz ithalatçı ve imalatçı firma sahipleri


Cevap: C
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
60) Türkiye ITU’ ya göre hangi bölge içinde yer almaktadır?

a) 21
b) 20
c) 3
d) 1


Cevap: B
Sorunun; “Türkiye ITU’nun hangi CQ bölgesi içinde yer almaktadır?” şeklinde olması daha açık ve net olur

Hazırlayan:
TA3DP RAMAZAN KURTÇU


Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/kanun+yonetmelik/kegm+ab+sinifi+ulusal+ve+uluslararasi+duzenleme+sinav+sorularicevaplari+4660-t1840.0.html
İLGİ BİLGİ, KÜLTÜRLÜ BİLGİ GÜÇTÜR. KN30ed-KN30ii


Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş reddit Paylaş twitter

xx
KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soruları-Cevapları 31-45

Başlatan TA3DP

4 Yanıt
6594 Gösterim
Son İleti 25 Ekim 2018, 16:13:32
Gönderen: TA2NC
xx
KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soruları-Cevapları 1-15

Başlatan TA3DP

4 Yanıt
8505 Gösterim
Son İleti 20 Ağustos 2011, 15:08:02
Gönderen: hayalelf
xx
KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soruları-Cevapları 61-70

Başlatan TA3DP

3 Yanıt
6351 Gösterim
Son İleti 20 Ağustos 2011, 17:37:55
Gönderen: TA3DP
xx
KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soruları-Cevapları 16-30

Başlatan TA3DP

0 Yanıt
4315 Gösterim
Son İleti 20 Ağustos 2011, 01:34:55
Gönderen: TA3DP
clip
KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soru-Cevap 1-70 pdf

Başlatan TA3CY

11 Yanıt
16005 Gösterim
Son İleti 29 Kasım 2011, 12:39:44
Gönderen: TA2AUP
 


Kullanıcıların aradığı sayfalar:

google