Gönderen Konu: KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soruları-Cevapları 31-45  (Okunma sayısı 10742 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    Çevrimdışı TA3DP

  • Mevzuat Uzmanı
  • Sistem Yöneticisi
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 55
  • İleti: 216
  • ta3dp@hotmail.com
  • İsim Soyisim: Ramazan KURTÇU
31) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, Türkiye’de kaç adet bölge vardır?

a) 7
b) 8
c) 10
d) 12


Cevap: C
0-1-2-3-4-5-6-7-8-9’uncu bölgeler. ( 0 ) Adaları temsil eder.Toplam 10 bölgedir
 

Bakınız
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
32) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, son ekin başına Amatör Telsiz Derneklerine hangi harf
verilir?

a) K
b) X
c) E
d) S


Cevap: A   Örnk: YM3KT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
33) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, B ve C sınıfı belgeye sahip olanların çağrı işareti hangi
ön ek ile başlar?

a) TA
b) TB
c) TC
d) YM


Cevap: B
TC: İzin alınarak kullanılır (19 Mayıs,23 Nisan vb)
YM: Dernek olduğunu ifade eder

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
34) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, çağrı işaretlerinde son ekin ilk harfinde hangi harf
kullanılmaz?

a) Q
b) Z
c) E
d) X


Cevap: A
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
35) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, ikamet adresi değişen amatör telsizciler ile organizasyonlar yeni adreslerini kaç ay içinde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bildirmek zorundadır?

a) 1 ay
b) 2 ay
c) 3 ay
d) 4 ay


Cevap: C
Amatör Tel.Sın.ve Bel.Yönt. Madde: 10

Yönetmelikler için lütfen bakınız
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
36) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, Afet ve Acil Durum haberleşmesinde görev alan
kuruluşlara verilen çağrı işaretinin son ekin ilk harfi aşağıdakilerden hangisidir?

a) K
b) X
c) E
d) S


Cevap: C

E : Emergency
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
37) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, Amatör Telsizcilik Belgesinin yenilenmemesi, organizasyonun feshi, tasfiyesi veya yetkilisinin müracaatı üzerine iptal edilmesi, bölge değişikliği gibi durumlarda çağrı işareti kaç yıl süre ile tahsis edilemez?

a) 5 yıl
b) 10 yıl
c) 15 yıl
d) 20 yıl


Cevap: B
Amatör Tel.Sın.ve Bel.Yönt. Madde: 7
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
38) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, özel etkinlikler için çağrı işareti tahsisi kaç gündür?

a) 20 gün
b) 30 gün
c) 40 gün
d) 60 gün


Cevap: D

Amatör Tel.Sın.ve Bel.Yönt. Madde: 8
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
39) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, Amatör Telsizcilik Sınavına girme yaşı kaçtır?

a) 7 yaş
b) 12 yaş
c) 16 yaş
d) 18 yaş


Cevap: B
Amatör Tel.Sın.ve Bel.Yönt. Madde: 12/1
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
40) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, Lisans düzeyinde hangi bölüm de okuyan adaylar teknik konulardan sınava tabi olmazlar?

a) Fizik
b) Biyoloji
c) Kimya
d) İnşaat


Cevap: A
Amatör Tel.Sın.ve Bel.Yönt. Madde: 16/8 : Haberleşme, elektrik, elektronik ve fizik
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
41) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, A ve B sınıfı için oluşturulan 100 sorudan en az kaç puan alanlar A sınıfı Amatör Telsizcilik Belgesi almaya hak kazanır?

a) 60 puan
b) 70 puan
c) 75 puan
d) 80 puan


Cevap: C
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
42) Amatör Telsiz İstasyonun frekansını, gücünü ve emisyonunu gösteren ulusal yönetmelik hangisidir?

a) Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliği
b) Amatör Telsiz Yönetmeliği
c) 2813 sayılı Telsiz Kanunu
d) Spektrum Yönetimi Yönetmeliği


Cevap: A

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
43) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, Amatör Telsizcilik Belgesi kimlere verilmez?

a) Sınavda başarılı olan T.C. vatandaşlarına
b) Mütekabiliyet anlaşması olan ülkelerden Amatör Telsizcilik Belgesi olan T.C. vatandaşlarına
c) Mütekabiliyet anlaşması olan ülkelerden Amatör Telsizcilik Belgesi olan yabancılara
d) Kamu hizmetinden yasaklananlara


Cevap: D
Amatör Tel.Sın.ve Bel.Yönt. Madde: 19/2
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
44) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, Amatör Telsizcilik Belgesi almaya hak kazananlardan
belge düzenlemesi sırasında aşağıdakilerden hangisi istenmez?

a) Fotoğraf
b) T.C. kimlik numarası beyanı
c) Sabıka kaydı olmadığına dair beyan
d) Oturma belgesi


Cevap: D
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
45) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, Türkiye’de 3 aydan fazla geçici amatör telsizcilik
faaliyetinde bulunacak olan yabancılardan belge düzenlemesi sırasında aşağıdakilerden hangisi istenmez?

a) Vekâletname
b) Oturma belgesi
c) Pasaport fotokopisi
d) Fotoğraf


Cevap: A

Hazırlayan:
TA3DP RAMAZAN KURTÇU


Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/kanun+yonetmelik/kegm+ab+sinifi+ulusal+ve+uluslararasi+duzenleme+sinav+sorularicevaplari+3145-t1839.0.html
« Son Düzenleme: 20 Ağustos 2011, 02:25:01 Gönderen: TA3DP »
İlgi bilgi,kültürlü bilgi güçtür.

    hayalelf
  • Ziyaretçi
Alıntı
31) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, Türkiye’de kaç adet bölge vardır?

a) 7
b) 8
c) 10
d) 12
Cevap: C
0-1-2-3-4-5-6-7-8-9’uncu bölgeler. ( 0 ) Adaları temsil eder.Toplam 10 bölgedir.

Adaları saymayınca 9 oluyor tabi ama ben bir bölge haritasında 9 saymıştım ve sınavda 9 yazmıştım Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

    Çevrimdışı TA5USA

  • Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 1
  • İleti: 30
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: E. AKDOĞAN
KIBRIS 1B OLARAK GÖSTERİLMİŞ. BUNUN ANLAMI NEDİR?

    Çevrimdışı TA3CY

  • Sistem Yöneticisi
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 144
  • İleti: 3409
  • İsim Soyisim: Yücel KASAP
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
KIBRIS 1B OLARAK GÖSTERİLMİŞ. BUNUN ANLAMI NEDİR?
Hangi soruda?

    Çevrimiçi TA2NC

  • Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *****
  • Bu Mesajı : 166
  • İleti: 610
  • Radyo Amatörü
  • İsim Soyisim: Oguzhan Kayhan
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Hangi soruda?
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
KIBRIS 1B OLARAK GÖSTERİLMİŞ. BUNUN ANLAMI NEDİR?

Soru kismini bilmem ama,
Kıbrıs ULuslararası geçerli Çağrı İşareti 5B'dır.
1B uluslararası geçersiz bir prefixtir.KKTC  ve KEGM haricinde bu prefix gecerli degildir.
1B ile yapacaginiz gorusmeler de bu cagri isaretine sahipseniz uluslararasi yapacaginiz gorusmeler de DXCC klasmanında sayılmaz.


Bu arada tüm çağrı işaretleri illa 2 tane harf bir tane rakam sonra birkac harf olacak diye bir durum yok.
Örneğin İngiltere 'de G0EA  gibi bir çağrı işareti olabileceği gibi
2E0EA diye de çağrı işareti olabilmekte. Her ikisi de ingiltere

4Z5AA bir israil çağrı işaretiyken
5B1SS bir kıbrıs çağrı işaretidir.


adresini kullanabilirsiniz.

Veya TC06JOTA da bir geçerli özel çağrı işareti.

Biraz daha kariştiralim
A91EA  Bahreyn'e ait bir çağrı işareti.
A9 ön eki geri kalanı bölge ve suffix.


DÜnya geneli prefix listesi icin
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Blog: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap


Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş reddit Paylaş twitter

xx
KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soruları-Cevapları 16-30

Başlatan TA3DP

0 Yanıt
5141 Gösterim
Son İleti 20 Ağustos 2011, 01:16:55
Gönderen: TA3DP
xx
KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soruları-Cevapları 46-60

Başlatan TA3DP

0 Yanıt
5156 Gösterim
Son İleti 20 Ağustos 2011, 02:22:44
Gönderen: TA3DP
xx
KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soruları-Cevapları 1-15

Başlatan TA3DP

4 Yanıt
9721 Gösterim
Son İleti 20 Ağustos 2011, 14:50:02
Gönderen: hayalelf
xx
KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soruları-Cevapları 61-70

Başlatan TA3DP

3 Yanıt
9674 Gösterim
Son İleti 20 Ağustos 2011, 17:19:55
Gönderen: TA3DP
clip
KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soru-Cevap 1-70 pdf

Başlatan TA3CY

11 Yanıt
23836 Gösterim
Son İleti 29 Kasım 2011, 12:21:44
Gönderen: ta2jm