Gönderen Konu: KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soruları-Cevapları 16-30  (Okunma sayısı 5141 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    Çevrimdışı TA3DP

  • Mevzuat Uzmanı
  • Sistem Yöneticisi
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 55
  • İleti: 216
  • ta3dp@hotmail.com
  • İsim Soyisim: Ramazan KURTÇU
16) CEPT’ in açılımı nedir?

a) Telekomünikasyon Birliği
b) Posta Telekomünikasyon Birliği
c) Posta ve Telekomünikasyon İdareleri Avrupa Konferansı
d) Posta İdareleri Birliği


Cevap: C
CEPT: European Conference of Postal and Telecommunications Administrations / Avrupa Posta ve Telekomünikasyon İdareleri Konferansı


Kısaltmalar için bu linkten yararlanabilirsiniz
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
17) Frekans tahsisine ihtiyaç duyulmayan, özel amaçlar için tahsis edilmiş frekans bandlarında ve çıkış gücünde çalışan, diğer sistemlerde elektromanyetik girişime sebep olmadan ve elektromanyetik girişime açık olarak kullanılan kurumca belirlenen teknik düzenlemelere uygun telsiz cihaz ve sistemlerinin herhangi bir telsiz kurma ve kullanma iznine ve telsiz ruhsatnamesine ihtiyaç göstermeksizin kurulması ve kullanılması ile ilgili usus ve esasları belirleyen yönetmelik aşağıdakilerden hangisidir?
 
a) Deniz ve Hava Bandı Telsiz Haberleşme Sistemlerinin Kurulması, Kullanım İzinlerinin Verilmesi, Ruhsatlandırılması ile Tarifelerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik
b) Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliği
c) Amatör Telsizcilik Sınav ve Belgelendirme Yönetmeliği
d) Telsiz İşlemlerine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik


Cevap: B
BTK tarafından, 18 Temmuz 2009 tarih, 27292 sayılı Resmi Gazete, yayımlanan Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliği sorunun cevabıdır

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
18) Özel telsiz sistemleri yönetmeliğin yayınlanması ile hangi yönetmelik yürürlülükten
kaldırılmıştır?

a) Amatör Telsiz Yönetmeliği
b) 2813 sayılı Telsiz kanunu
c) Spektrum Yönetimi Yönetmeliği
d) Kriptolu Telsiz yönetmeliği


Cevap: A
Özel Telsiz Sistemleri Yönetmeliği’nin 6. maddesi ile; 18/3/2004 tarihli ve 25406 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Amatör Telsizcilik Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
19) Amatör Radyo band planında aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?

a) Dalga boyu
b) Verici çıkış gücü
c) Frekans bandı
d) Çağrı işareti


Cevap: D
Amatör Radyo Band Planları’nda amatör telsizcilerin çağrı işaretleri bulunmaz.


Bakınız
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
20) 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunun 43. maddesi gereği Amatör Telsizcilik Sınavını yapma ve belge verme işlemleri hangi kuruluşa devredilmiştir?

a) Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
b) Posta ve Telgraf İdaresi
c) Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü
d) Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu


Cevap: C
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
21) Hiçbir maddi, kişisel veya siyasi çıkar gözetmeden, sadece kendi istek ve çabası ile telsiz iletişim teknikleri alanında, kendini yetiştirmek amacıyla ulusal ve uluslararası amatör telsizcilik faaliyetinde bulunmak isteyenlere ne denir?

a) Afet ve Acil Durum Operatörü
b) Amatör Telsizci
c) Geçici Amatör Telsizci
d) Sorumlu Operatör


Cevap: B
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
22) Türkiye ile mütekabiliyet anlaşması bulunan ülkelerden alınmış amatör telsizcilik belgesine sahip ülke olup, Türkiye’de üç aydan fazla faaliyette bulunmak isteyen amatör telsizcilere verilen belgenin adı nedir?

a) Oturma Belgesi
b) SWL Belgesi
c) Amatör Telsizcilik Belgesi
d) Geçici Amatör Telsizcilik Belgesi


Cevap: D
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
23) Amatör telsizcilik haberleşmesinde izin verilen çıkış gücü, emisyon, band genişliği ve frekansları gösteren plan ne ad verilir?

a) HF Telefon Frekans Planı
b) Amatör Radyo Band Planı
c) VHF Frekans Band Planı
d) HF Teleks Frekans Planı


Cevap: B
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
24) Amatör telsiz haberleşmesi kayıtlarının tutulması amacıyla kullanılan deftere ne denir?

a) Haberleşme defteri
b) Haberleşme kayıt defteri
c) Nöbet defteri
d) Hiçbiri


Cevap: B
Haberleşme Kayıt Defteri = Log Book

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
25) Yürürlükteki yönetmeliğe göre sorumlu operatör kimdir?

a) Organizasyonlar tarafından kurulan istasyonlardan sorumlu, C sınıfı belgeye sahip amatör telsizci
b) Organizasyonlar tarafından kurulan istasyonlardan sorumlu, B sınıfı belgeye sahip amatör telsizci
c) Organizasyonlar tarafından kurulan istasyonlardan sorumlu, A sınıfı belgeye sahip amatör telsizci
d) Hiçbiri


Cevap: C
Organizasyonlarda sorumlu amatör telsizcinin A sınıfı olması zorunludur.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
26) Aralarında fiziki bağlantı olmaksızın, elektromanyetik dalgalar yoluyla, açık, kodlu
veya kriptolu ses ve veri almaya, vermeye veya yalnızca almaya ya da vermeye
yarayan sistemlere ne denir?

a) Telli Sistem
b) Telsiz Sistem
c) Teleks Sistem
d) Telgraf Sistem


Cevap: B
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
27) SWL’ nin anlamı nedir?

a) 3-30 Mhz frekans bandı arasında ulusal ve uluslararası yayın yapan istasyonları dinleyen kısa dalga dinleyicisi
b)Organizasyonlar tarafından kurulan istasyonlardan sorumlu, A sınıfı belgeye sahip amatör telsizciyi
c) Türkiye’ de 3 aydan az faaliyette bulunmak isteyen amatör telsizciyi
d) Amatör Telsizcilik Belgesine sahip gerçek kişileri.


Cevap: A
SWL : Short Wave Listening = Kısa Dalga Dinleyicisi. Amateur Short Wave : 3-30 MHz

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
28) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, A sınıfı amatör telsizcilik belgesine sahip sorumlu operatörü bulunmak kaydıyla amatör telsiz istasyonu kuracak olan amatör telsiz dernekleri, eğitim ve öğretim kurumları, afet ve acil durum haberleşmesinde görev alan kuruluşlar, izcilik kuruluşları, araştırma kurumları ve benzerlerine ne ad verilir?

a) Sorumlu Operatör
b) Amatör Telsizci
c) Amatör Telsiz İstasyonu
d) Organizasyon


Cevap: D
Amatör Tel.Sın.ve Bel.Yönt. Madde: 4/1/r.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
29) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, çağrı işareti kaç bölümden oluşur?

a) 1
b) 2
c) 3
d) 4


Cevap: C
Ön ek, bölge numarası, son ek.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
30) Yürürlükteki yönetmeliğe göre, organizasyonlar tarafından kurulan analog veya digital aktarıcı veya röle istasyonlarına tahsis edilen ön ek aşağıdakilerden hangisidir?

a) TA
b) TB
c) TC
d) YM


Cevap: D

Hazırlayan:
TA3DP RAMAZAN KURTÇU


Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/kanun+yonetmelik/kegm+ab+sinifi+ulusal+ve+uluslararasi+duzenleme+sinav+sorularicevaplari+1630-t1837.0.html
« Son Düzenleme: 20 Ağustos 2011, 02:26:43 Gönderen: TA3DP »
İlgi bilgi,kültürlü bilgi güçtür.


Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş reddit Paylaş twitter

xx
KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soruları-Cevapları 31-45

Başlatan TA3DP

4 Yanıt
10739 Gösterim
Son İleti 25 Ekim 2018, 15:55:32
Gönderen: TA2NC
xx
KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soruları-Cevapları 46-60

Başlatan TA3DP

0 Yanıt
5155 Gösterim
Son İleti 20 Ağustos 2011, 02:22:44
Gönderen: TA3DP
xx
KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soruları-Cevapları 1-15

Başlatan TA3DP

4 Yanıt
9721 Gösterim
Son İleti 20 Ağustos 2011, 14:50:02
Gönderen: hayalelf
xx
KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soruları-Cevapları 61-70

Başlatan TA3DP

3 Yanıt
9672 Gösterim
Son İleti 20 Ağustos 2011, 17:19:55
Gönderen: TA3DP
clip
KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soru-Cevap 1-70 pdf

Başlatan TA3CY

11 Yanıt
23832 Gösterim
Son İleti 29 Kasım 2011, 12:21:44
Gönderen: ta2jm