Gönderen Konu: KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soruları-Cevapları 1-15  (Okunma sayısı 8335 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    Çevrimdışı TA3DP

  • Mevzuat Uzmanı
  • Sistem Yöneticisi
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 55
  • İleti: 208
  • ta3dp@hotmail.com
  • İsim Soyisim: Ramazan KURTÇU
1) ECC ne anlama gelmektedir?

a) Elektronik Komitesi
b) Haberleşme Komitesi
c) Elektronik Haberleşme Komitesi
d) Teknoloji Komitesi


Cevap: C
ECC: Electronic Communications Committee : CEPT için çalışan üç özerk iş Komitesinden biridir

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2) HAREC belgesinin Türkiye’de hangi sınıfı Amatör Telsizcilik Belgesine karşılık gelmektedir?

a) A sınıfı belgeye
b) B sınıfı belgeye
c) C sınıfı belgeye
d) YM sınıfı belgeye


Cevap : A (Eksik soru.)
“Class 1 HAREC veya Class 2 HAREC  belgesinin” şeklinde sorulmalıdır.

HAREC - Harmonized Amateur Radio Examination Certificate : Uyumlaştırılmış Amatör Radyo Onay Belgesi
Diğer ülkelerde geçerli olacak şekilde, ilgilinin belge sınıfına göre uyumlaştırılmış CEPT Amatör Radyo Onay Belge’sidir. Türkiye A veya B sınıfından uyumluştırılmış olduğu düşünülmektedir.
Class 1 HAREC : Türkiye’de “A” sınıfı
Class 2 HAREC : Türkiye’de “B” sınıfı
Amatör Telsizcilik belgesine karşılık geldiği sanılmaktadır.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3) IARU’nun açılımı nedir?

a) Uluslararası Haberleşme Ofisi
b) Uluslararası Telsiz Haberleşme Ofisi
c) Uluslararası Amatör Telsizciler Birliği
d) Uluslararası Posta ve Telekomünikasyon İdaresi


Cevap: C
The International Amateur Radio Union : Uluslararası Amatör Telsiz Birliği

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4) CEPT’ in hangi tavsiye kararı Amatör İstasyonların CEPT ve CEPT üyesi olmayan ülkelerde sadece geçici olarak kullanılmasını göz önüne alır?

a) T/R 61-01
b) T/R 61-02
c) ECC tavsiye kararı
d) ERO tavsiye kararı


Cevap : A
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5) ERO’nun açılımı nedir?

a) Avrupa Haberleşme Ofisi
b) Avrupa Telgraf Ofisi
c) Avrupa Radyo Haberleşme Ofisi
d) Avrupa Telefon Ofisi


Cevap: C
ERO: European Radiocommunications Office = Avrupa Radyo Haberleşme (İletişim) Ofisi
Diğer cevap şıkları:
ECC: European Communications Commite = Avrupa Haberleşme (İletişim) Ofisi

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6) ITU’ nun amacı nedir?

a) Frekans tahsislerinin yönetiminde yardımcı olur
b) Sadece Deniz Mobil hizmetlerinde frekans tahsisi yapar
c) Çağrı işaretlerinin planlamasını yapar
d) Sadece Hava araçlarına frekans tahsisi yapar


Cevap: A
ITU: International Telecommunication Union = Uluslararası Telekomünikasyon Birliği
ITU tüm dünyada kullanılan telekomünikasyon planlanması ve yönetimi işlemlerine yardımcı olur

ITU, Birleşmiş Milletler > Ekonomik ve Sosyal Konsey > alt organı olarak, ITU-R ile birlikte tüm dünyanın radyo/telsiz frekanslarını düzenler.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
7) CEPT’ in hangi tavsiye kararı uyumlaştırılmış Amatör Radyo Sınavı Sertifikası düzenlemelerini mümkün kılar?

a) ERC 32 raporu
b) T/R 61-02 kararı
c) T/R 61-01 kararı
d) Hiçbiri


Cevap: B
CEPT T/R 61-02
HAREC (Harmonized Amateur Radio Examination Certificate)
HARMONISED AMATEUR RADIO EXAMINATION CERTIFICATE
Recommendation T/R 61-02 (Chester 1990, revised in Nicosia 1994, The Hague 01, Vilnius 04)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
8 ) Amatör Telsizcilik Sertifikası hangi dillerde düzenlenmelidir?

a) Sertifikanın düzenlendiği ülkeye ait dilin yanısıra İngilizce, Fransızca ve Almanca olarak düzenlenmeli
b) Yalnız İngilizce düzenlenmeli
c) Yalnız Almanca düzenlenmeli
d) Yalnız Fransızca düzenlenmeli


Cevap: A
Amatör Telsizcilik Belgesi ait olan ülkenin dilinin yanında, İngilizce, Fransızca ve Almanca kısaltma ve açaklamalara da yer verilerek düzenlenir.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
9) Amatör Telsizcilik Belgesinde hangi bilgiler aranmaz?

a) Adı, Soyadı
b) Doğum Tarihi
c) Adresi
d) Anne adı


Cevap: D
Amatör Telsizcilik Belgesinde: Adı ve Soyadı, T.C.Kimlik No, Doğum Yeri Tarihi, Adres, Çağrı İşareti, Belge Numarası, Belge Sınıfı’na ait bilgiler yer alır.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
10) ITU Telsiz Regülasyon Kitabının hangi bölümü Amatör Telsiz düzenlemelerini içerir?

a) 25.bölüm
b) 32.bölüm
c) 40.bölüm
d) 45.bölüm

Cevap: A
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
11) CEPT ECC 89 raporu neyi tanımlar?

a) Harec sınıfı sınav seviyesini
b) Çıraklık sınıfı sınav seviyesini
c) Giriş sınıfı sınav seviyesini
d) Hiçbiri


Cevap: C
CEPT ECC 89 raporu’nun başlığı: “A RADIO AMATEUR ENTRY LEVEL EXAMINATION AND LICENCE Paris, October 2006” şeklindedir ve açılımı  AMATÖR RADYO SINAV GİRİŞ VE LİSANS SEVİYESİ olarak tercüme edilebilir.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
12) ITU’ nun 25. maddesi neyi kapsar?

a) Amatör Radyo Hizmeti ve Amatör Radyo Uydu Hizmetini kapsar
b) Deniz Radyo Uydu Hizmetini kapsar
c) Uçak Radyo Uydu Hizmetini kapsar
d) Uydu Hizmetini kapsar


Cevap: A
Soru 10’un tersi. Amatör Radyo Hizmeti ve Amatör Radyo Uydu Hizmetini kapsar.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
13) ITU’ nun açımlı nedir?

a) Uluslararası Telekomünikasyon
b) Uluslararası Telekomünikasyon Birliği
c) Uluslararası Teknoloji Birliği
d) Uluslararası Telekomünikasyon Örgütü


Cevap : B
Uluslararası Telekomünikasyon Birliği = International Telecommunication Union

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
14) Uluslararası düzenlemelerde CEPT’ e göre kaç çeşit Amatör Radyo Lisansı vardır?
 
a) Harec, Novice, Entring
b) Technician, General, Advanced
c) Technician, General, Extra
d) Technician, Tech Plus, General


Cevap : ?
HAREC : Harmonized Amateur Radio Examination Certificate / Uyumlaştırılmış Amatör Radyo Onay Belgesi
Novice : Novice Radio Amateur Licance =  Acemi Amatör Telsiz Lisansı (15 Nisan 2000 tarihiyle FCC - Novice class license)
Entring : Amatör Radyo Lisans sınıfları arasında bulunamamıştır.
ABD Amatör Radyo Servisi (United States Amateur Radio Service) -Federal İletişim Komisyonu (Federal Communications Commission-FCC) kararlarına göre Amerika Birleşik Devletlerinde ametör telsizcilik lisans sınıfları: Novice, Technician, Technician Plus, General, Advanced, Amateur Extra şeklinde belirlenmektedir.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
15) CEPT’ in T/R 61- 01tavsiyesine göre Amatör Telsizcilik Belgesine sahip olan yabancılar, ülkemizde 3 aydan az süre ile kaldıkları zaman kendi çağrı işaretini nasıl kullanmalıdır?

a) Kendi çağrı işareti önüne TA, TB, ve TC eklemelidir
b) Kendi çağrı işaretini kullanamaz
c) Kendi çağrı işaretinin sonuna ülke kodunu eklemelidir
d) Sadece kendi çağrı işaretini kullanır


Cevap: A
Amatör Tel.Sın.ve Bel.Yönt. Madde:6/5-a,b,c.


Hazırlayan:
TA3DP RAMAZAN KURTÇU


Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/kanun+yonetmelik/kegm+ab+sinifi+ulusal+ve+uluslararasi+duzenleme+sinav+sorularicevaplari+115-t1835.0.html
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2018, 01:13:07 Gönderen: TA3DP »
İLGİ BİLGİ, KÜLTÜRLÜ BİLGİ GÜÇTÜR. KN30ed-KN30ii

    Çevrimdışı TA3CY

  • Sistem Yöneticisi
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 88
  • İleti: 3193
  • İsim Soyisim: Yücel KASAP
Hocam ellerinize sağlık hem açıklayıcı,hemde yönlendirici olmuş çok teşekkürler
C sınıfı için olanlarıda en kısa zamanda bekliyoruz...Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

    TB2NFM
  • Ziyaretçi
ellerinize ve emeğinize sağlık allah razı olsun saygılarımla...

    Çevrimdışı TB1BHG

  • Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • ****
  • Bu Mesajı : 23
  • İleti: 357
  • İsim Soyisim: Gökhan Köseoğlu

 Ramazan hocam elinize sağlık .güzel bir çalışma yapmışsınız.
H.Gökhan Köseoğlu. KN41MF

    hayalelf
  • Ziyaretçi
Sonunda buda tamamlanmış çalışmalarınız için çok teşekkür ederim elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum


Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş reddit Paylaş twitter

xx
KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soruları-Cevapları 16-30

Başlatan TA3DP

0 Yanıt
4186 Gösterim
Son İleti 20 Ağustos 2011, 01:34:55
Gönderen: TA3DP
xx
KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soruları-Cevapları 61-70

Başlatan TA3DP

3 Yanıt
6198 Gösterim
Son İleti 20 Ağustos 2011, 17:37:55
Gönderen: TA3DP
xx
KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soruları-Cevapları 31-45

Başlatan TA3DP

4 Yanıt
5923 Gösterim
Son İleti 25 Ekim 2018, 16:13:32
Gönderen: TA2NC
xx
KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soruları-Cevapları 46-60

Başlatan TA3DP

0 Yanıt
4078 Gösterim
Son İleti 20 Ağustos 2011, 02:40:44
Gönderen: TA3DP
clip
KEGM AB Sınıfı Ulusal ve Uluslararası Düzenleme Sınav Soru-Cevap 1-70 pdf

Başlatan TA3CY

11 Yanıt
15542 Gösterim
Son İleti 29 Kasım 2011, 12:39:44
Gönderen: TA2AUP
 


Kullanıcıların aradığı sayfalar:

kegm google