Gönderen Konu: KEGM A VE B İŞLETME SORU CEVAPLARI 41-50  (Okunma sayısı 10917 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    TA3BQ
  • Ziyaretçi
KEGM A VE B İŞLETME SORU CEVAPLARI 41-50
« : 23 Mart 2011, 18:16:44 »
SORU 41 )  435 MHz’de bir yagi anten, UHF TV antenine doğru çevrilmiştir.Bunun neticesinde TV de :

a)       435 MHz’de alma güçlüğü doğar
b)       RF giriş katında aşırı yükleme olur
c)       435 MHz de osilasyon başlar
d)       TV anteninin elemanları hasar görür

Bu durumda TV’nin RF giriş katında aşırı yükleme olacağı açıktır.

Doğru cevap (b) şıkkıdır

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SORU 42 ) HF çalışması, yakında bir TV alıcısını enterfere edebilir.Enterferansa neden olan sinyaller aşağıdakilerden hangisi ile TV ye ulaşır?

a)       Toprak yoluyla
b)       Vericinin besleme kaynağı vasıtasıyla
c)       Verici frekansının polarizasyonu yoluyla
d)        TV anteni kablosunun ekranı ve/veya IF katı yoluyla


TV alıcısının enterfere olabilmesi ancak anten kablosu şildinde (ekranında) bozuk kısımlar olmasından kaynaklanabilir yada IF katı yoluyla TV ye etki yapabilir.Başka bir hata vericiyi antene bağlayan  besleme kablosunun antene bağlanmadan önce bir çirkin balunla antene bağlayarak kablonun şildi (ekranı) üzerinde RF akımının dolaşmasını önlememektir..

Doğru cevap (d) şıkkıdır

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SORU 43 ) CQ çağrısı yapılırken aşağıdakilerden hangisi uygulanır?

a)       Zayıf bir istasyonun çalıştığı bir frekansta çağrı yapmak
b)       Daima CW kullanmak
c)       Sadece uzak istasyonlara çağrı yapmak
d)       Çağrıya başlamadan önce frekansın boş olup olmadığını kontrol etmek


İyi bir radyo amatörü çağrıya başlamadan önce çalışacağı frekansı dinler, boş olup olmadığını kontrol eder ve boş olduğunu gördükten sonra CQ çağrısı yapar.Unutmayalım ki Radyo amatörü Centilmendir, Kibardır, Naziktir..Bu sorunun cevap anahtarında (b) şıkkının doğru olduğu yazılıdır.Bu yanlıştır.

Doğru cevap (d) şıkkıdır

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SORU 44 )  Aşağıdakilerden hangisi rahat ve net okunabilen bir sinyal seviyesini ifade eder?

a) R1                             b) R5                               c) S9                                     d) T9


RST’ yi hatırlayacaksınız,Okunabilirlik (Readability) Sinyal (Signal, Ton (Tone) değerlerini gösteriyordu.
Şimdilerde radyo amatörleri RSQ olarak (Q=Quality)  ve Q harfini (Kalite) göstermek üzere değişiklik olarak kullanmaktadırlar..Okunabilirlik (Readability) değeri R1 – R2 – R3 – R4 – R5  olmak üzere beş adet
veriliyordu..R5 rahat ve net okunabilir işareti ifade etmek üzere kullanılıyor.

Doğru cevap (b) şıkkıdır

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SORU 45 ) Enterferans riskini azaltmak için, bir UHF TV anteni, kısa dalga verici anteninden ne kadar uzağa yerleştirilmelidir?

a)       Mümkün olduğunca uzağa
b)       Mümkün olduğunca yakına
c)       1.098 m uzağa
d)       432 MHz’in yarım dalga boyu uzağına


Bu durum söz konusu olduğunda en akıllıca yerleştirme  UHF TV antenini en uzağa yerleştirmek olmalıdır..Radyo amatörleri akıllı ve zeki insanlardır..   

Doğru cevap (a) şıkkıdır

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SORU 46 ) Amatör bandda dinleme halinde iken karşıdan TA5A gibi bir çağrı işareti duyulduğunda, bu çağrı işareti aşağıdaki illerin hangisinden yapılmış olabilir?

a)       Ankara
b)       Adana
c)       Mardin
d)       Trabzon


Şıklarda verilen illerden Adana 5. bölgededir.O halde bu çağrı  Adana’dan yapılmış olabilir.

Doğru cevap (b) şıkkıdır

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SORU 47 ) Amatör banda dinleme halinde iken karşıdan TA7CA gibi bir çağrı işareti duyulduğunda bu çağrı işareti aşağıdaki illerin hangisinden yapılmış olabilir?

a)       Şırnak
b)       Bayburt
c)       Bingöl
d)       Mardin


Şıklarda  verilen illerden Bayburt 7. bölgededir.TA7CA Bayburt bölgesi istasyonudur.

Doğru cevap (b) şıkkıdır

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SORU 48 ) Greenwich’te 20 Ekim saat 23:00 iken 40 derece doğu boylamında tarih ve saat kaçtır?

a)       20 Ekim saat 11:00
b)       20 Ekim saat 00:40
c)       21 Ekim saat 01:40
d)       21 Ekim saat 11:10


40 derece,  her derece arası 4 dakika olduğundan  zaman olarak  40 x 4 dakika  = 160 dakika eder.
160 dakika = 2 saat 40 dakika  . Yer Doğu boylamında olduğundan 23:00 ‘ a ilave edeceğiz :
23:00 + 2:40  = 25:40 eder.24:00’ ı bu rakamdan çıkarırsak 01:40 kalır.Zaman ilerde olduğundan takvim 21 Ekim’dir.O halde o yerde tarih ve saat 21 Ekim 01:40 olur..

Doğru cevap ( c ) şıkkıdır.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SORU 49 ) 30 derece doğu boylamında bulunan bir ülkede saat 22:00 iken 30 derece batı boylamında bulunan bir başka ülkede saat kaç olur?

a)       Aynı gün 14:00
b)       Aynı gün 18:00
c)       Ertesi gün 06:00
d)       Ertesi gün 14:00


İki ülke arasında 60 derece fark olduğundan 60 derece için zaman hesabı yaparsak ( Her derece 4 dakika idi)
60 x 4 = 240 dakika eder.240 dakika = 4 saat
İkinci  ülke batıda olduğundan 22:00 den 4 saatı  çıkaracağız  22:00 -  4  = 18:00  olacaktır.Tarih ayni gündür.
Netice “Ayni gün 18:00 “olarak çıkar.

Doğru cevap ( b ) şıkkıdır

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SORU 50 ) Aşağıdaki frekanslardan hangisinde SSB haberleşmesi yapılabilir?

a)       14010 KHz
b)       7010 KHz
c)       14250 KHz
d)       21035 KHz

Verilen frekanslardan sadece 14250 KHz frekansında SSB çalışması yapabiliriz.

Doğru cevap ( c ) şıkkıdır.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Özhan Önder TA3BQ

Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/isletme/kegm+a+ve+b+isletme+soru+cevaplari+4150-t1211.0.html
« Son Düzenleme: 01 Nisan 2011, 17:18:04 Gönderen: TA3CY »

    Çevrimdışı TA3CY

  • Sistem Yöneticisi
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 141
  • İleti: 3342
  • İsim Soyisim: Yücel KASAP
Ynt: KEGM A VE B İŞLETME SORU CEVAPLARI 41-50
« Yanıtla #1 : 23 Mart 2011, 19:15:18 »
İşlem tamam hocam kontrol lütfen...

    TA3BQ
  • Ziyaretçi
Ynt: KEGM A VE B İŞLETME SORU CEVAPLARI 41-50
« Yanıtla #2 : 23 Mart 2011, 21:42:59 »
Tamamdır.Tnx.
73 Özhan

    Çevrimdışı TA3ST

  • Kontrol Ekibi
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 16
  • İleti: 210
  • İsim Soyisim: Abdülkadir ERYILMAZ
Ynt: KEGM A VE B İŞLETME SORU CEVAPLARI 41-50
« Yanıtla #3 : 28 Mart 2011, 08:56:31 »
biraz geç oldu özür.
az sonmra işlem tamam.
CAMDAN BİR EVDE OTURUYORSAN KİMSEYE TAŞ ATMA.

    Çevrimdışı TA3CY

  • Sistem Yöneticisi
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 141
  • İleti: 3342
  • İsim Soyisim: Yücel KASAP
Ynt: KEGM A VE B İŞLETME SORU CEVAPLARI 41-50
« Yanıtla #4 : 08 Nisan 2011, 22:49:12 »
KEGM YAYINLAMIŞ OLDUĞU 47.SORU DEĞİŞMİŞTİR.YENİ SORU VE CEVABI AŞAĞIDADIR

47) Amatör bandda dinleme halinde iken karşıdan TA7AC gibi bir çağrı Çareti  duyulduğunda bu çağrı işareti aşağıdaki illerin hangisinden yapılmış olabilir?
 
   a) Şırnak
   b) Erzincan
   c) Bingöl
   d) Denizli


Doğru Cevap (b) şıkkıdır

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

PDF dosyada değişikliğe gerek yoktur.(Sorunun mantığı aynı)

    cessiz
  • Ziyaretçi
Ynt: KEGM A VE B İŞLETME SORU CEVAPLARI 41-50
« Yanıtla #5 : 11 Nisan 2011, 10:30:33 »
Selamlar,

Bende 43. soruda yanlışlık olduğunu düşünüyorum, kontrol eder misiniz lütfen? Hangisi doğru?

Murat beyin sitesinde;

CQ Çağrısı yapılırken aşağıdakilerden hangisi uygulanır?

   a) Zayıf bir istasyonun çalıştığı frekansta çağrı yapmak
   b) Daima CW kullanmak
   c) Sadece uzak istasyonlara çağrı yapmak
   d) Çağrıya başlamadan önce frekansın boş olup olmadığını kontrol etmek
Yanlış Cevap

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap



Özhan beyin cevaplarında ise;

SORU 43 ) CQ çağrısı yapılırken aşağıdakilerden hangisi uygulanır?

a)       Zayıf bir istasyonun çalıştığı bir frekansta çağrı yapmak
b)       Daima CW kullanmak
c)       Sadece uzak istasyonlara çağrı yapmak
d)       Çağrıya başlamadan önce frekansın boş olup olmadığını kontrol etmek

İyi bir radyo amatörü çağrıya başlamadan önce çalışacağı frekansı dinler, boş olup olmadığını kontrol eder ve boş olduğunu gördükten sonra CQ çağrısı yapar.Unutmayalım ki Radyo amatörü Centilmendir, Kibardır, Naziktir..Bu sorunun cevap anahtarında (b) şıkkının doğru olduğu yazılıdır.Bu yanlıştır.

Doğru cevap (d) şıkkıdır

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

« Son Düzenleme: 11 Nisan 2011, 10:39:41 Gönderen: cessiz »

    Çevrimdışı TA3CY

  • Sistem Yöneticisi
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 141
  • İleti: 3342
  • İsim Soyisim: Yücel KASAP
Ynt: KEGM A VE B İŞLETME SORU CEVAPLARI 41-50
« Yanıtla #6 : 11 Nisan 2011, 10:35:12 »
Bu soruda doğru cevap (d) şıkkıdır.Önce frekans dinlenir,frekans boş ise çağrı yapılır

    cessiz
  • Ziyaretçi
Ynt: KEGM A VE B İŞLETME SORU CEVAPLARI 41-50
« Yanıtla #7 : 11 Nisan 2011, 10:46:19 »
Murat beyin sitesinde bu cevaba yanlış deniliyor, ekran görüntüsünü yolladım.
Düzeltilebilirse çalışan amatör adayı arkadaşlar için karışıklık engellenmiş olur.

Teşekkürler.

Amatör Telsizcilik - Türkiye Telsiz ve Radyo Amatörleri Bilgi Paylaşım Platformu

Ynt: KEGM A VE B İŞLETME SORU CEVAPLARI 41-50
« Yanıtla #7 : 11 Nisan 2011, 10:46:19 »
Sponsor

    Çevrimdışı TA2NL

  • Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • ****
  • Bu Mesajı : 13
  • İleti: 490
  • Bilgiyi Paylaşmayacaksan, ÖĞRENME !
  • İsim Soyisim: Murat DEMİRTAŞ
Ynt: KEGM A VE B İŞLETME SORU CEVAPLARI 41-50
« Yanıtla #8 : 12 Nisan 2011, 09:05:34 »
Merhaba,

Sevgili arkadaşlar haklısınız o sorunun cevabında hata var, ben kegm yeni soru bankasını inceledim ve orada doğru cevap olarak B şıkkı verilmiş.
Ben soruları yazarken yorumlayıp yazmıyorum dolayısıyla gözdende kaçıyor bunlar bazen, ancak biz olması gereken doğru cevabı yani D şıkkını kabul edeceğiz ve bende gerekli değişikliği hemen yapıyorum.

Selamlar
Eski:TA1ADM Yeni:TA2NL
www.muratdemirtas.net.tr

    Çevrimdışı TA2NL

  • Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • ****
  • Bu Mesajı : 13
  • İleti: 490
  • Bilgiyi Paylaşmayacaksan, ÖĞRENME !
  • İsim Soyisim: Murat DEMİRTAŞ
Ynt: KEGM A VE B İŞLETME SORU CEVAPLARI 41-50
« Yanıtla #9 : 12 Nisan 2011, 09:09:35 »
Merhaba,

Değerli arkadaşlarım sizden ricam bu türden hatalı olduğunu düşündüğünüz soruları bana örneğin İŞLETME A-B Soru: 16 "hatanın konusu" şeklinde bilgi verirseniz aday arkadaşlara doğru bilgiyi en kısa zamanda ulaştırmış oluruz.

Tekrar teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Selamlar

    Çevrimdışı TA3ST

  • Kontrol Ekibi
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 16
  • İleti: 210
  • İsim Soyisim: Abdülkadir ERYILMAZ
Ynt: KEGM A VE B İŞLETME SORU CEVAPLARI 41-50
« Yanıtla #10 : 12 Nisan 2011, 11:50:31 »
47.  soruyu PDF den de düzeltiyorum


Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş reddit Paylaş twitter

topicsolved
KEGM İŞLETME A VE B SORU CEVAPLARI 51-60

Başlatan TA3BQ

3 Yanıt
5827 Gösterim
Son İleti 31 Mart 2011, 14:04:45
Gönderen: TA3BQ
topicsolved
KEGM İŞLETME A VE B SORU CEVAPLARI 81-90

Başlatan TA3BQ

6 Yanıt
9877 Gösterim
Son İleti 17 Mayıs 2017, 19:24:52
Gönderen: TA1LSX
topicsolved
KEGM A VE B İŞLETME SORU CEVAPLARI 101-110

Başlatan TA3BQ

5 Yanıt
9294 Gösterim
Son İleti 16 Mayıs 2014, 19:53:34
Gönderen: TA3CY
topicsolved
KEGM A VE B İŞLETME SORU CEVAPLARI 121-151

Başlatan TA3BQ

1 Yanıt
11331 Gösterim
Son İleti 11 Ekim 2015, 19:02:36
Gönderen: TA5MSU
topicsolved
KEGM İŞLETME A VE B SORU CEVAPLARI 61-70

Başlatan TA3BQ

4 Yanıt
6181 Gösterim
Son İleti 08 Nisan 2011, 22:53:03
Gönderen: TA3CY