Kocaman bir yok, değil mi?
Geçenlerde nazikçe derneklere sormak istemiştim.
Benim yerime sizlerin, anlı şanlı, uğruna mahalle kavgaları verilen derneklerin web sdr sunması daha doğru, güzel, yararlı olmaz mı? diye.
Sormadım.
Zira onlar hala aşağı mahalle yukarı mahalle kavgasındadır eminim.
Sormadım.
Zira onlar, kamu yararına statüleri ile başta genç ve kadın amatörleri özendirmeyi bırak, gelen üç beş kişiyi kışın soğukta "misafir etmekten" daha öte işlere vakit ayıramıyorlar. Ha bir de gelen gencecik meraklı gençlere, ona buna dokunmayın ! diyorlar.
Niye İstanbul'da bir, tercihan kurumsal SDR yok?
Niye Ankara'da bir, tercihan kurumsal SDR yok?
Ama küçük robotcuklarınızı dernekte çalıştırırsınız.
Bu robotlar aynı çağrı adıyla birbiriyle QSO yapmaya çalışır (bari new station özelliğini tıklayın). Komik ötesi.
Öteki robot, atıyorum AB333CCC istasyonunu 8 saat boyunca çağırır (bari 5-10 çağrıdan sonra bırdaksın watchdog'u işaretlerseniz). Komik ötesi.
Niye Bursa'da bir, tercihan kurumsal SDR yok?
Ama kongreye öyle iyi hazırlanmıştınız ki, ben bile hmmm demiştim.
Mersin. Antalya.
Ohoo Karadeniz, çaktırmadan CB bandında takozları, ilaveleri takıp ...neyse.
Mersin'de niye yok?
Antalya'da niye yok?
Karadeniz'de niye yok?
Eğri oturup, doğru da konuşmayalım.
Çünkü yoksunuz demeye dilim varmıyor, ama şairin dediği gibi, kardeşim sen yoksun.
Ben RSA1a'ya 100 doları zor çıkarıp verirken ama sizlerin ellerinde SDR Play'ın 250 Dolarlık SDR alıcıları var. Ne yapıyorsunuz? Onlarla balık da tutulmaz.
RTL SDR mı yok?
Yahu ben vereyim.
Mini bilgisayar mı yok?
(Raspery'den bahsetmeyin, fahiş fiyata artık o)
Tamam. bir köşede çok sevdiğim hem de metal kasa mini bir PC var. İki sigara kutusu boyutunda.
Yahu ben vereyim.
Vermeyeceğim.
Edebiyat okumuş birisi olarak ben yapabiliyorsam, teknik okumuş sizler ağbabasını yaparsınız. Bir SDR'a benim verdiğim paranın iki buçu katını verebiliyorsanız, sizler yaparsınız.
Röleleri yaptınız. Kimse kullanmasa da.
Demek ki istemiyorsunuz.
Eyvallah.
Kocaman dünya haritasında Türkiye'ye baktığımızda sadece ben görüneyim!
Ha bunun onuru da gururu da benim.
Paylaşmayın benimle !
iyi günler!