Gönderen Konu: Tek boynuzlu at  (Okunma sayısı 338 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi TA1JA

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 5
  • Radyo Amatörleri
  • İsim Soyisim: murat bollucuoğlu
Tek boynuzlu at
« : 07 Nisan 2025, 13:58:35 »
Bazen anten/cihaz testi vs. için rapor istemek ve tanıdığım birkaç kişiye (2) arada çağrı yapmak dışında, röle frekanslarını dinliyorum.
son zamanlarda takıldığım birkaç konu var. Hem de yanlış bildiklerimi düzeltirim diye paylaşıyorum.

kapsama alanındaki tüm rölelerde (cihazım taramada) "TA1XXXX frekansta QRV, 73" anonsunu periyodik olarak 2-3 dakikada bir duymak.

her konuşmaya "QSL, alındı" veya "QSL, QSL, anlaşıldı" diye başlamak.

Rölede 5-5 rapor vermek,  R (Okunabilirlik), S (sinyal) değil mi? burada "S" karşı tarafı ilgilendirmiyor(?).
(bunun farklı kullanımları mevcut)

TA'yı Tango Alfa yerine Te A diye söylemek veya hiç söylemeyip bölge numarası ile başlamak (bunu HF'de de çok duyuyorum)

"Çağrı işareti" yerine "Çağrı kodu"

"kaç viski çıkıyorsun?",  "5 viski çıkıyorum", "15 viskiye yüksettim" vs. (nedense buna takıldım Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Başlığa takılmadım aslında, fonotik alfabenin esnetilebilir olduğunu düşünüyorum.
Hotel/Honolulu, Tango/Tokyo, Romeo/Radyo, Julyet/Japan oluyorsa Uniform yerine Unikorn da olabilir bence.

73'ler Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=7206.0
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TA2NC

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 205
  • Radyo Amatörü
  • İsim Soyisim: Oguzhan Kayhan
Ynt: Tek boynuzlu at
« Yanıtla #1 : 07 Nisan 2025, 14:52:21 »
Rolede dinlemeye gecince qrv, ya da kapatirken qrt bilgisi vermek tamam ama , bunu belirli periyotlarda tekrarlamak ilginc elbette.

qsl veya anlasildi ya da roger kullanımı da normal, qsl, anlasildi demek ama aynı anlama gelen iki kelimeyi gereksiz kullanip dilbilgisi bozuklugundan bunyeye zarar olaiblir Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

rolede readability raporu haricinde rapor verilmez ama bunu kimseye anlatamadik.

digerlerine zaten yorumum yok Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

hı bir de kü ti haş yenimahalle tarzi bir yaklasim var..
vhf ve uzerinde locator kullanilir diye anlatiyoruz ama anlayan yok Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Blog: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimiçi TA1JA

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 5
  • Radyo Amatörleri
  • İsim Soyisim: murat bollucuoğlu
Ynt: Tek boynuzlu at
« Yanıtla #2 : 07 Nisan 2025, 15:03:42 »
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
hı bir de kü ti haş yenimahalle tarzi bir yaklasim var..
vhf ve uzerinde locator kullanilir diye anlatiyoruz ama anlayan yok Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

bunu bilmiyordum, ben çıkış yerim falanca, veya falancadan çıkış yapıyorum diye kullanıyorum genelde.
ku ti haşa dilim dönmüyor.

Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş reddit Paylaş twitter