Gönderen Konu: Bandırma'dan İstanbul ve Tekirdağ Rölelerine Ulaşım  (Okunma sayısı 694 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TB2NEJ

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 0
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: Ogün Değirmenci
Herkese merhaba;

Baofeng Uv-82 telsizim için Youtube videolarından izleyerek  uzak mesafelerle görüşmek için el yapımı olarak hazırladığım dipol antenimi 29.01.2025 tarihinde Balıkesir'in Bandırma ilçesinde deneme şansı buldum. Uygun bir yükseklik ve açıdan saat 18:00 sularında 439.250 Esenyurt UHF rölesine giriş yapmayı başardım. Kuş uçuşu mesafe yaklaşık olarak 98km.  Röle girişim Q 5 seviyesinde rapor edildi. Aynı şekilde  karşı tarafın bana ulaşımı Q 4 seviyesindeydi. Hemen arından Kayışdağı rölelerini denediğimde 145.675000 VHF rölesinden başarılı şekilde kuyruk sesi almama rağmen herhangi bir istasyondan dönüş alamadım. Kuş uçuşu yaklaşık 120km. mesafede. Tekirdağ ve diğer Trakya bölgesi rölelerine ise giriş yapamamıştım. Muhtemel ihtimal Kapıdağ yarımadası sinyal göndermem ve almama engel oluşturuyordu.

Bu görüşmelerden 1 gün önce 28.01.2025 günü de Bandırma - Edincik yolu üzerinden 1 gün yine saat 18:00 sularında 439.425 UHF Tekirdağ rölesine başarıyla giriş yapmıştım, kuş uçuşu 70km. mesafede. Fakat bu bölgeden İstanbul rölelerine ulaşım sağlayamamıştım. Bölge ve bulunduğum yerin coğrafi yapısı gereği İstanbul yönünde engeller vardı. Trakya bölgesinin diğer rölelerine ise hiç ulaşamadım.

Her 2 günde hem Çanakkale hem de Balıkesir merkez rölelerine hiçbir şekilde ulaşamadım. Ekte fotoğraflar ve harita üzerindeki işaretlemelerim bulunuyor. İlerleyen zamanlarda Trakya bölgesinden de çevredeki çeşitli rölelere ulaşabilmek istiyorum. Sabırla okuyanlar için teşekkür ederim. 73

Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=7193.0

Çevrimdışı TA3V

• Sistem Yöneticisi
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 149
  • İsim Soyisim: Yücel KASAP
Ynt: Bandırma'dan İstanbul ve Tekirdağ Rölelerine Ulaşım
« Yanıtla #1 : 07 Şubat 2025, 09:32:05 »
Denemeler güzeldir, ufkunuzu ve bakış açınızı geliştirir
Tebrikler

Çevrimiçi TA1CX

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 13
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: Ahmet Can ÖZKAN
Ynt: Bandırma'dan İstanbul ve Tekirdağ Rölelerine Ulaşım
« Yanıtla #2 : 07 Şubat 2025, 14:43:24 »
Bandırmadan Tekirdağ 439.425 77Tonlu ve 145.600 77 Tonlu Rölelere ulaşabilirsiniz el cihazınız ile. Biga Çıkışı sinekçi Güvemalan ve Denizkentten Gönen tarafına dönerseniz Kutlugün ve Sarıköyden Gönen İçinde Balya Yoluna Tırmanmaya Başladığınızda Zirveye kadar, Gönen Bandırma Arası Buğdaylı Yolu Üzerinde bu rölelere el cihazı ile ulaşılabiliyor. Mobil olursa tabi daha rahat. El cihazını araç içinden kendi anteni ile kullanırsanız zorlanırsınız. Harici bir araç antenine bağlama imkanınız varsa daha iyi olur.
Gönen Bandırma yol ayrımından Edincik Yol ayrımına kadar, Bandırma Anajet Üssünün önünden Bandırma içinde ulaşmak biraz zor. Bandırma Sahili Kordon Boyu, Liman, Ocaklar, Erdek Yolu ve Erdekten de ulaşılabiliyor.
Bandırma Bursa Arasında Karacabey den 10 km öncesine kadar ulaşılabiliyor.
Bandırma Balıkesir istikametinde susurluk düzlüğünde at çifliğinin bulunduğu mevkiden de ulaşma imkanı var.
Benim yıllardır gidip geldiğim yollar ve testlerim bu şekilde.
Hava şartları, anten, çıkış gücü gibi etkenlerden dolayı ulaşım mesafeleri değişebilir.

Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş reddit Paylaş twitter

moved
TAŞINDI: Bandırma'dan İstanbul ve Tekirdağ Rölelerine Ulaşım

Başlatan TA3V

0 Yanıt
545 Gösterim
Son İleti 07 Şubat 2025, 09:33:38
Gönderen: TA3V
xx
BURSA RÖLELERİNE NE OLDU

Başlatan TB3DSG

8 Yanıt