ELEKTRONİK / ELEKTRİK DEVRELER > DİGİTAL AMATÖR DÜNYA

İnternet üzerinden çalışan ve evde yapılabilen DMR alıcı verici sistemleri

(1/3) > >>

TA2EI:
Merhaba,
Bilindiği üzere, sayısal (dijital) haberleşme diğer pek çok alanda olduğu gibi amatör telsiz haberleşmesinde de gittikçe daha çok yer alıyor. Bâzı amatörler, sayılsal telsiz sistemlerinin amatörlüğün ruhuna aykırı olduğunu söylese de gelişmenin önünde durmak maalesef mümkün olmuyor.
Cihaz üreticileri, çeşitli standartlarda çeşitli sayısal telsizler üretip satışa sundular. Diğer taraftan, amatörler arasında da bbu konuda çalışmalar hızla sürüyor. Bunlardan ikisi özellikle ilginç.
A) Raspberry Pi üzerinde kurularak internet üzerinden çalışan DMR alıcı verici:
Bu konudaki en somut çalışmayı EA3IHI çağrı işaretli amatör gerçekleştiriyor. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap adresinde bu konuda donanım ve yazılım bilgileri mevcut. Bu amatörün çalışmasını bir Raspberry Pi3 üzerinde denedim. Bu konudaki deneyimlerimi -Raspberry Pi'ın kurulumu da dâhil olmak üzere- Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap adresindeki sayfamda paylaştım.

B) Yine bir Raspberry Pi üzerinde kurulu DVSwitch sunucusu ve android işletim sistemine sâhip cep telefonları ile kurulan uygulama. Bu konudaki geniş bilgiyi Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap adresinde bulubilirsiniz.
Bu uygulamayı da denedim. Bu konudaki deneyimlerimi de keza Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap adresindeki sayfamda paylaştım.
Deneyecek amatörlere başarılar dilerim.

Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=6689.0

TA2EI:
Her iki devreye ait birer görüntü ve her iki devrenin kısa birer videosu
-
-

TA2EI:
Teşekkür ederim. Maksat gençlere kaynak olsun.

TA2ADL:
elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş.emeğe saygı...

TA2KNV:
Recep Bey öncelikle elinize sağlık çalışmanızı severek okudum, bende Raspberry Pi 2 cihazımda çalışmalarıma başladım. Raspberry üzerindeki kurulumları eksiksiz ve başarılı bir şekilde tamamladım ancak birkaç konuda sizden yardım isteyeceğim. "DMRStation.ini" dosyasını düzenlerken bağlanmak istediğimiz sunucu ip numaralarını nereden bulabiliriz? [Server] > #local test server > #remote host üzerinde belirtilen ip adresini (192.168.3.254) ve #Spain server olan başlığı değiştirmemiz gerekli midir? İlk defa DMR çalışmasında bulunuyorum kusura bakmayın lütfen, şimdiden teşekkür ederim.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git
Seo4Smf 2.0 © Smf | Smf Destek