Amatör Telsizcilik  - Türkiye Telsiz ve Radyo Amatörleri Bilgi Paylaşım Platformu
		TELSİZ FORUM İLK ADIM => SOHBET,SIKINTIM VAR,KIZGINIM => Konuyu başlatan: TA2FE - 30 Ocak 2012, 18:20:16
		
			
			- 
				Arkadaşlar Selamlar,
 
 
 Bir az önce sabah yaşadıklarımı düşünüp sinirlendim ki aklıma bu bölüm geldi . Hemen Yazayım dedim.
 
 
 Bu sabah yine GMT olarak saat 04:30 civarında cihazı açtım ve 7.023 mhz de boş bir yer buldum . QRL olup olmadığını kontrol ettikten sonra başladım CQ ile genel çağrı yapmaya.
 daha 2 QSO yapmamıştım ki bir istasyon peydahlandı. Ve tam benim çalışma frekansına göre üstüme Cw QRM yapmaya başladı. Önce tune ediyor zannettim . Ama baktımki devam etmekte.
 Arkada bir yığı istasyon çağırmaktaama ben aralarda sinyal almaya çalışıyorum .
 Bu şekilde QSO yapmaya çalıştım . Adamın ?? sinyali bende 9+20 veya 30 civarında . Gayet güçlü.
 Bende karşıda çağıran istasyonlara ayıp olmasın diye cihazın her tür özelliğini devreye alarak QSO ları bitirdim.
 Genelde o saatlerde Rusya tarafı çok açık olur ve TA duydukları için adamlar QSO yapmaya cana atarlar.
 Neyse umarım adamlara ayıp olmamıştır. Gerçi dinleyenlerde farkında idi çünkü 1 QSO yaklaşık 5 dakika civarında sürdü.
 En nihayet evden çıkma vaktim geldiği için çok uzatmadım  ve cihaz başından ayrıldığımı belirterek kapattım .
 
 
 Peki ne oldu?
 
 
 Bence hiç sadece bu arkadaş muhtemelen tepinip zevk almıştır. Halbuki esas zevk benimki idi !!.
 Bende böyle bir QRM yapılırken QSO yapmanın hazzını duydum .
 Eh hal böyle iken bence her iki tarafta memnun oldu. Ama o benim memnun olduğumu tahmin etmemiştir. Hoş DX Cluster kapalı idi muhtemelen birileri oraya yazmıştır ya neyse.
 Yarın yine aynı saatlerde havada olacağım . Bakalım bizim arkadaş yine olacak mı ?
 Tabi bu arada kimdi sorusunu sormadan edemedim . Muhtemelen Yurt dışı bir istasyon olup Türkleri pek sevmeyen birisi olması muhtemeldir. Yani hep yurt içinden olacak değil ya .
 Yarın eğer olursa sizleri bilgilendireceğim .
 Saygı Ve Sevgilerimle,
 
 
 Emin
 
 
- 
				 Üstadım oda birşeymi.3777 khz'in türk net frekansı olduğu bilinir.Orada haberleşme yapmaya çalışan arkadaşlarımızın saksağan adını taktığı cw çalışan bir istasyon var.Birkeç khz aşağıda ama adam 9 + 40 :-)). Ben swl olarak dinliyorum bana bile sinir basıyor.allah sabır versin.Bol dx dilerim.
			
- 
				O tipler için kullamdığımız bir resim,
 
 (http://s9.postimage.org/p6yy12cy7/esprika_denedim_hala_okuzum.jpg) (http://postimage.org/)
 image host (http://postimage.org/)
 
- 
				Bu bahsi geçen olaylar Vhf simplex ve röle frekanslarında da moda epey uzun bir süredir. 
 Sayın Osman hocamın eklediği karikatürün üzerinede söylenecek bir şey kalmamış zaten.