Amatör Telsizcilik - Türkiye Telsiz ve Radyo Amatörleri Bilgi Paylaşım Platformu
REPEATER,RÖLE,ECHOLİNK,APRS => ECHOLİNK => Konuyu başlatan: TA2B - 08 Kasım 2011, 21:18:01
-
Turkiye Band Planina Göre Echolink Simplex RF Frekanslari
Cok Amacli Cogul Amatore Hitab Edecek Kapsama Alani Genis Olanlar icin ve Link cogunlugunda kullanilacak frekans boslugu Birinci plan 144.850--144.875 --144.900 -- 144.925 -- 144.950 -- 144.975 MHz'tir. Cok ihtiyac halinde Baskalarinin Kullanmasini istemeyenler gibi veya kissisel kulanim icin Kapsama Alani Az Olanlar icin ikinci plan -- 144.867,5 -- 144.912,5 -- 144.937,5 -- 144.962,5 -- 144.987,5 MHz kullanilabilir Bize dusende duzenli sekilde bu frekanslari kullanmak ve rahatsizliklari azaltmaktir.
Link Calistiracak Arkadaslarin Birlik ve Beraberlik ve Frekans Olarak Turkiyede Plana ve Düzene Oturmasi icin arkadaslarimizin Kesinlikle 144 Mhz ,i Tercih Etmeleri Rica olunur..
73s de TA2B
Bulent Karadas
-
Çok güzel bir açıklama elinize sağlık.Günümüzde echolink için kullanılan telsizlerin programları herkes tarafından yapılamadığı için bir çok amatör arkadaşımız halihazırda simplex frekanslar üzerinden echolink e bağlantı yapmakta buda gereksiz bir şekilde tartışmalara ve echolinkin sevilmemesine yol açmakta.
Bu konuda amatör arkadaşların echolink kurma çalışmalarında bu frekansları kullanmaları herkez açasından daha iyi olacaktır.
-
ISTANBUL 144.975 echolink rf link 5W aktiftir Kullanıcılara duyurulur not lütfen:özellikle buyuk sehirlerde röleye bağlı olan echolink inizi konferans odalarına baglamayın kullanıcılar acısından önemlidir,kırsal bölgeler idare edilir, Röle ye echolink bağlanır ve kendı basına calısır bağlanmak isteyen kendısı bağlanıp işini görür ve cıkıs yapar, konferans odalarına role bağlamak etik değildir, saygılarımla 73.